Потребители онлайн: 322 гости
Още в категорията Бременност |

Боядисване на косата по време на бременност

Боядисване на косата по време на бременностДълго време слуховете твърдяха, че боядисването на косата по време на бременност е вредно за плода. Затова ние решихме да проучим дали това е така. Според научната литература /1-3/, в повечето случаи се твърди, че няма очевидна връзка между отрицателните последици за плода /като преждевременно раждане, рак, ниско тегло при раждане и други/ и използването на продукти за боядисване на косата. В един и малък брой от случаите на използване има малък или никакъв риск от опасни вещества, но говорим за нищожни размери на опасност върху плода.

Въпреки това е препоръчително да се избегне използването на боя за коса, ако имате рани по кожата на главата, изгаряния или други наранявания. Освен това, професионалистът, който ще обработва косата Ви, трябва да ползва ръкавици и да работи в помещение с добра вентилация.

Обикновено използваните в боята химични вещества са: фенилендиамин, 3-аминофенол, резорцин, толуол-2, сулфатно натриева, олеинова киселина, натриев хидроксид, амониев хидроксид, пропилен гликол и изопропилов алкохол.

Съставките на съвременните бои са далеч по-безопасни от боите преди години,когато имаше наличие на вещества с канцерогенно действие. Те са заместени от много по-безопасни вещества. Явно това е причината боите за коса да се считат за опасни за бременните жени и плода.

Има 9 коментари към дадената статия

  1. Пощенски адрес 2020-07-26 19:23:17
    Гост
    Не СЕ БОЯДИСВАЙТЕ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ! Защото чак след като се роди детето във времето ще видите последствията, най вече предразположено дете към алергии, безкойство на детето, трудно засукване и по слаб имунитет! Не причинявайте това на бебетата си, само защото искате да сте хубави!!!
  2. Пощенски адрес 2015-05-17 23:09:38
    Гост

    За всички дами , които искат качествени професионални продукти за коса не едни от водещите фирми в тази област като Alfaparf Milano, Milkshake, Moroccanoil, Selective Profesional  препоръчвам този  http://zakosata.com/ онлайн магазин.Тук ще откриите много варианти на професионална боя за коса , както и богато  рзнобразие от шампоани маски, стилизиращи продукти на супер - ниски цени!

  3. Пощенски адрес 2015-01-23 15:06:17
    mery cherk arkhпрофилна снимка
    Аз също се боядисвам. Според моя доктор е добре боядисването да стане в първото тримесечие, като избягвате да миришите боята за коса, т.е. друг да ви боядиса и най-добре вкъщи, за може да ви е просторно и проветрено. Може и в останалите месеци, но знам, че не е препорачително.
  4. Пощенски адрес 2015-01-23 15:04:43
    mery cherk arkhпрофилна снимка
    Аз също се боядисвам. Според моя доктор е добре боядисването да стане в първото тримесечие, като избягвате да миришите боята за коса, т.е. друг да ви боядиса и най-добре вкъщи, за може да ви е просторно и проветрено. Може и в останалите месеци, но знам, че не е препорачително.
  5. Пощенски адрес 2014-05-21 16:51:08
    Гост

    i az se boqdisvam i da 4ukam na darvo nqmam nikakav problem 

  6. Пощенски адрес 2013-05-16 13:33:25
    Nikolllпрофилна снимка

    Blagodarq za statiqta, az sam se o6te v na4aloto i mnogo se 4udq dali da se boqdisam, za6toto imam priqtelki , koito me savetvat v nikakav slu4ai da ne se boqdisvam. Da , no sled kato pro4etoh dosta statiiki po tozi vapros smqtam da se boqdisam v nai- skoro vreme, 4e kosata mi e stanala ujasna :(

  7. Пощенски адрес 2013-01-31 19:34:52
    mandarinka_sпрофилна снимка
    А какво ще кажете за постригването?
  8. Пощенски адрес 2012-11-01 07:57:41
    valentina.chпрофилна снимка

    Боядисвам се  и няма никакъв проблем ,все пак трябва да се грижим за външния си вид дори и когато носим живот!!!Успех мамчета!

  9. Пощенски адрес 2012-06-27 17:37:25
    Гост

    Абсолютно съм съгласна!Благодаря за статията!Все още има жени,които се вманиачават от най-малкото и едва ли не бременността те обрича да си грозна и не поддържана.

Напишете коментар

Име

електронен адрес

Коментар


За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

Нечетливо? Натиснете тук за да смените.