Потребители онлайн: 393 гости
Още в категорията Бременност седмица по седмица |

Бременна в 11 седмица

Бебе

imageВашето бебе вече тежи около 8 грама и e с дължина 4,4 до 6,1 см от главичката до дупенцето. Главичката на бебето все още е непропорционално голяма и е почти половината от цялата му дължина. То ритка с краченца и се движи, но уви е твърде малко, за да го усетите.

Седмица 11 е последната седмица от ембрионалния стадий на бебето. През тази седмица се формират ноктeнцата на бебето. Започва формирането на външните полови органи, което ще завърши след 3 седмици. Развива се и храносмилателната система. Броят на кръвоносните съдове в плацентата драстично нараства, което увеличава притока на кислород и на хранителни вещества, необходими за да продължи растежа и развитието на бебето. Вашето бебе вече се подготвя за кърмене, то вече суче, преглъща и отделя околоплодна течност. Околоплодните води се подновяват постоянно.

Мама

image

Вече се доближавате до края на първия триместър. Матката Ви е достатъчно голяма и трудно намира място само в таза. Затова при някои бременни жени е възможно в долната част на корема да се наблюдава леко изпъкване.

Все още е твърде рано да чувствате движението на плода, такова усещане може да се породи от газове, но не е свързано с бременността. В този период може да забележите промени в косите и ноктите си. При някои жени се наблюдава усилен растеж и сгъстяване на косите, а при други е възможно обратното, по-бързо омазняване и дори частично оредяване на косите. В този период в тялото Ви протича по-бърза обмяна на веществата, отколкото преди бременността. Много често Ви е по-топло, отколкото обикновено. Не се притеснявайте, причината за това е увеличеният обем кръв и по-интензивното кръвообръщение.

Има 49 коментари към дадената статия

  1. Пощенски адрес 2014-12-04 18:24:35
    Гост
    Zdravei Viktorya,i az sum v 11 sedmica i pochti nqmam simptomite,ne se trevoji,sigurna sum,che vsichko e normalno i pri dvete ni.. :)
  2. Пощенски адрес 2014-08-10 20:43:11
    victoryaпрофилна снимка

    Здравейте и от мен! Аз също съм в 11 седмица, но нямам нито един от симптомите за бременност... Първа бременност ми е...и се чудя дали това е нормално. Дали някой може да ми каже нещо по въпроса, тъй като вече започвам да се притеснявам.... 

  3. Пощенски адрес 2014-07-06 18:05:39
    Гост

    zdraveite i as sm bremenna v 11 pochti v 12 sedmica mnogo mi e interesno vsicho s razvivaneto na bebeto parva breennost mi e problemi nqmam za sega ispolzvam dufaston vqrvam che vsichko shte prodalji normalno pojelavam na vsichki badeshti maiki leka bremennost kato moqta ;)

  4. Пощенски адрес 2014-06-07 08:06:30
    Гост

    zdraveyte... Raya nyama strasno mila i az sim bremenna v 11 sedmica tova stemi bide vtoro rajdane. Kogato pocnat bolkite misli samo za tova che nablijava krasiviyat moment da si gusnes bebeto da boli ,no normalno e taka sa ni rajdali nas, taka ste si rajdame i niye ne probyagvay kim raznite moderni pomagala obezbolyavasti t.n zastoto te vredyat mnogo. uspeh na vsicki mayki stiskayte zibi tova e priroda i nay vece MOLETE SE .. samo Bog moje da pomogne

  5. Пощенски адрес 2014-06-06 20:27:03
    Гост

    zdravei Gloriaa az po nqkoga imam bolki kato tvoite taka4e mislq 4e e normalno 

  6. Пощенски адрес 2014-06-06 20:24:43
    Гост

    zdraveite mamita az sam v 12 sedmica i iskam da pitam dali vi darpa niaka si nisko dolu i dali e normalno tova

  7. Пощенски адрес 2014-05-16 10:32:21
    gloriaaпрофилна снимка

    zdraveite iskam da vi popitam dali i na niakoia ot vas se sluchva da ima tapa bolka nisko dolo v korema

  8. Пощенски адрес 2014-01-18 17:51:04
    SilviaPetrovaпрофилна снимка

    Здравей Ани на мен Дуфастона и Но-шпа то ми помогна ,първата ми бременост беше като твоята тагава първо бях на дуфастон, после на Утрогестан и накрая на Магнезий че имах и постоянно контракций, но за щастие имам красива и умна дещеря. Наистина лежах и за задържане в Шейново. сега пак почивам и лежа повече за да не е като предния път кървях до 8 мия. Надявам се и двете да успеем до края и всичко да е  успешно

  9. Пощенски адрес 2014-01-17 12:49:45
    Гост
    Здравей, Силвия. Аз също съм в 11сдм. и кървя всеки ден по малко от 5 седмица. След всички посещения при лекар и узд бебето е ок, за да ми спрат кървенето ми изписаха дицинон, но няма ефект. При теб имаше ли терапия за спиране на кървенето и помогна ли ти?
  10. Пощенски адрес 2014-01-17 09:11:49
    SilviaPetrovaпрофилна снимка

    здравей Анито и аз съм  11 седмеца вчера получих блидорозово течение  и малко прокървих и отидох на лекар. Изписа ми Дуфастон и Но-шпа и ми каза да лежа повече. Моят съвет отиди на преглед за по-сигурно ,на мен това ми е втора бременост а с каката кървях от 6 седмица до 8 мия месец. Пожелавам на всички лека бременост и всички да се радваме на здрави и щастливи бебенца

Напишете коментар

Име

електронен адрес

Коментар


За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

Нечетливо? Натиснете тук за да смените.