Потребители онлайн: 260 гости
Още в категорията Бременност седмица по седмица |

Бременна в 15 седмица

Бебе

fostret i vecka 15

Бебето тази седмица е около 10,2 см дълго и тежи около 50 грама. Шеметното развитие продължава с бясна скорост и бебето от ден на ден все повече изглежда като малко човече. Скелетът продължава да се калцира, а кожата на бебенцето е толкова нежна и тънка, че през нея могат да се видят кръвоносните му съдове. Цялото телце на бебето е покрито с тънък мъх, който опадва малко преди то да се роди. Нежните косъмчета на главичката и веждите продължават да растат. Някои бебета се раждат с косичка, а при други тя опадва заедно с мъха и те се раждат с гола главичка. Ако се направи ултразвук в тази седмица може да се улови момент, в който Вашето бебе смуче палеца си. Бебето извършва вече по-интензивни движения и може да сгъва ръчички в лактите, както и да свива длани в юмруче.

Мама

През тази седмица от бременността вече може лесно да се види, че сте бременна, особено, ако дрехите Ви са по-вталени и следват тялото Ви. Със сигурност можете да почувствате матката си, която е на 10 см под пъпа. Ако бременността Ви още не е датирана, възрастта на бебето може лесно да се определи чрез измерване на диаметъра на главичката на бебето с ултразвук. През тази седмица, а и през цялата бременност е много важно чрез храната, която поемате да си осигурявате редовен и достатъчен прием на калций.

Има 58 коментари към дадената статия

  1. Пощенски адрес 2014-05-26 15:14:36
    Гост

    Zdraveite i ot men mamcheta!

     AZ sam bremenna  za vtori pat i nqmam tarpeni da razbera kakvo e !

    Chustvam se dobre hapvam si dva pati na den,tazi bremennost ne mi se qde mnogo no    gledam da hapvam zdravoslovno razbira se i taka mamcheta uspeh na vsichki !

  2. Пощенски адрес 2014-05-19 07:12:19
    Гост

    Здравейте! Аз също имам болки ниско долу в корема и ми предписаха Магнерич или МагмеБ6, целта е да се приема магнезии, а ако болката не отшуми до няколко дни трябва нова консултация. Аз пък имам проблем със зъбите :( Имам пломба на един зъб, но болката е ужасна....

  3. Пощенски адрес 2014-05-15 12:06:49
    Гост

    Zdraveite badeshti mami ,az sam v 15 sedica no doktorkata mi kaza pri poslediq mi pregled che placetata e mnogo nisko dolu ot 2 dni izpitvam bolki nisko vdqsno popitah lekarkata kaza che e normalno ,no na  men  mi e  pritesneno.Spodelete ako niakoi sashto e imal podoben problem.

  4. Пощенски адрес 2014-05-10 12:15:48
    Гост

    Здравейте мами,

    аз също навлязох в 15 г.с ,но все още съм уморена,имам разтягания в кръста и корема,понякога имам чувство на сърцебиене и задух,без да си измервам учестен пулс.Док. ми предписа Утрогестан,но го спрях защото мисла,че от него се чувствам така.Някой ако може да ми даде съвет или ако е имал същите проблеми,моля да сподели

  5. Пощенски адрес 2014-04-11 10:55:56
    Гост

    Здравейте,момичета аз също съм в 15 г.седмица .Чувствам се малко уморена.Започнах да приемам по една супена лъжица ленено семе и сусам ,за да си набавя допълнително калции.Нещо не ми се хапва кисело мляко.Лека бременност на всички.

  6. Пощенски адрес 2014-03-18 08:59:30
    stanislava_9511профилна снимка

    Slavena :az sum sushto v 15 g.s.useshtam kato teb bolki v korema naposleduk mnogo chesto vecher mi se sluchva daje se subujdam ot vreme na vreme.Moqt genekolog mi kaza che v momenta mnogo burzo raste bebeto i mnogo se mesti .Za pola kaza che shte e momchence ,no imam drug problem molq pishete mi zashto nqmam korem vse oshte a na kilogrami sum vdignala blagodarq predvaritelno do sega samo chetqh kakvoto pishete i se presrashih da vi pisha :) 

  7. Пощенски адрес 2014-03-10 17:13:21
    Гост

    здравейте дами на 24 гогини съм и съм бременна 15 седмица искам да ви попитам дали  си направихте изследвания като биохимичен скринин или фетална морфология през тази седмица. ? останахтели доволни ? 

  8. Пощенски адрес 2014-03-01 00:34:13
    Гост
    Здравейте в 15 г с имам ужасно парене и болка по време на пишкане,пуснах си урината за изследвания и всичко беше наред,но болката продалжаваше и си пуснах втори изследвания там видяха,че имам някакви бацили в урината и докторката ми преписа антибиотик оспамокс най-малката доза,но болките са все още на лице.ходя всяка седица на прегледи и всичко е нормално и все ме успокояват,че било нормално да ме боляло.някой ако имам подобен проблем нека пише,благодаря
  9. Пощенски адрес 2014-02-06 10:51:33
    Гост
    Здравейте и от мен!В 16г. седмица съм и от седмица усещам как бебето мърда:))Чувството е все едно ти къркорят червата ,ниско долу:))Другия месец вече трябва и да ни нанасят ритници:D:DЛека бременност на всички:*
  10. Пощенски адрес 2014-01-13 12:31:41
    tixaaпрофилна снимка

    Zdr i ot men.Az sashtto sam v 15 sedmica i se nadqvam tazi sedmica da ni kajat kakvo shte e bebchetto , iskam da vi popitam mili mami kak da razbera sega kato sam v 15 sedmica a koi den ?

Напишете коментар

Име

електронен адрес

Коментар


За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

Нечетливо? Натиснете тук за да смените.