Потребители онлайн: 192 гости
Още в категорията Бременност седмица по седмица |

Бременна в 26 седмица

Бебе

Тази седмица, Вашето бебе е с дължина 23 cm от главата до дупето и тежи около 900 грама. Бебето отваря очички през тази седмица. Очичките му са вече почти напълно развити.

Бебето продължава да образуването на подкожни мазнини, въпреки че през този период то все още изглежда много мъничко и слабичко. Не се безпокойте, до раждането бебето ще е насъбрало достатъчно мазнинки, за да може да се справи с трудния свят извън утробата и да добие типичния за всички бебета дундест вид.

През тази седмица се оформят кръвоносните съдове в белите дробове, които ще ги подготвят за първите глътки въздух. Кръвообращението действа с пълна сила и пъпната връв, както и плацентата продължава да растат, за да могат да отговорят на необходимостите на нарастващият плод. Плацентата сега е почти толкова голяма, колкото и бебето.

imageВъпреки че все още е твърде рано за вашето бебе да се роди, то то сега вече има 70% шанс за оцеляване, ако се роди в болница с подходящи ресурси.

Мама

Горната част на Вашата матка е вече около 6 cm над пъпа, и ще продължи да расте с около 1 cm на седмица. Ако сте следвала пълноценна и балансирана диета, вероятно сте наддала с 7-10 кг до сега.

Тъй като бебето е по-високо в корема Ви сега, то понякога може да имате усещането за болка в ребрата.

Има 42 коментари към дадената статия

 1. Пощенски адрес 2012-01-17 15:37:34
  admin2профилна снимка

  bubbeto1808,  много скоро ще има информация и за близнаци, Тази информация може да се изпозлва само за физиологичното развитие на близнаците, но не и за ръст и наддаване на тегло.

  Лети, админ

 2. Пощенски адрес 2012-01-17 13:53:44
  bubeto1808профилна снимка

  Тази информация важи ли и за близнаци?

Напишете коментар

Име

електронен адрес

Коментар


За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

Нечетливо? Натиснете тук за да смените.