Потребители онлайн: 352 гости
Още в категорията Бременност седмица по седмица |

Бременна в 27 седмица

Бебе

Вие навлизате в третия триместър и Вашето бебе е вече 24 cm дълго от главата до дупето и общо цели 38 cm! Това много малко създание сега тежи около 1000 грама! То ще утрои теглото си по време на последния триместър, без да има толкова значителна промяна в дължината му.

Ако Вашето бебе се роди сега, то въпрки че не е напълно развито ще има 85% шанс за оцеляване в болнични условия. Вие все още имате около 13 седмици до пресметнатата дата за раждане и през този период, бебето ще продължи да расте и да се развива. Липсата на подкожна мазнина и сърфактант в белите дробове са основните причини бебето да трябва да прекара първите си седмици в кувъоз, за да поддържа постоянна телесна температура и да получи помощта на респиратор за да диша. Не само телесната температура и дишането са проблемни при толкова малко бебче. Други органи като мозъкът, черният дроб и имунната система са недостатъчно развити и могат да доведат до усложнения при преждевременно раждане.

Мама

Матката е вече толкова голяма, че нейният горен слой е 7 cm над пъпа. Важно е да се грижите добре за Вашите зъби. Бременните лесно натрупват зъбен камък и ако вече има такъв проблем, то съществува голяма вероятност той да се влоши, ако не се полагат подходящи грижи. Грижете се правилно за устната хигиена.

Има 45 коментари към дадената статия

  1. Пощенски адрес 2018-04-15 09:26:23
    devilпрофилна снимка
    Тук сме. Беба е добре, даже я видяхме как мига. Още малко остана. Времего лети по бързо от първата бременност. Качила съм около 8кг. Ходих и на очен, другата седмица ще си взема очилата.
  2. Пощенски адрес 2016-10-04 14:48:44
    Гост
    Zdraveyte :) I nie sme v 27 g.s ochakvam momche , malko mi e pritesneno zashtoto koremut mi e maluk a sum neska i ne bqh chak tolkova slaba predi da zabremeneq..neznam kolko teji bebo na pregled sme drygata sedmica mnogoo mu e pritesneno vsichki drygi mami sa s golemi koremi ..
  3. Пощенски адрес 2016-05-18 23:29:37
    Гост

    Здравей, във връзка с въпроса за стриите, вярно че зависи от еластичността на кожата, но при мен даде добър резултат с предишната бременност крема против стрии на Mustela. Сега се мажа с Body Butter на Hipp против стрии и съм много доволна.

  4. Пощенски адрес 2016-04-14 14:06:44
    Гост
    • Zdraveite budeshti maiki nie sushto sme v 27g.s vsichko e nared pri nas za sega i se molq da bude taka do posledno.
    • Imam mnogo strii koito kogato se izkupq me jije popitax moq genekolog kakvo da pravq zashtoto e mnogo bolezneno veche tq mi kaza che nqma kak da se lekuvat a samo da si slagam zextin da mi se raztqga kojata da znaete nqkoi krem naistina efikasen zashtoto me boli mnogo veche?????
  5. Пощенски адрес 2016-01-30 11:57:51
    Severinkaпрофилна снимка

    Здравейте, мами!

    И ние сме в 27 седмица, чакаме си малка принцеса, но има един проблем- вчера бяхме на 4 Д и доки каза, че сме със седмица назад.. Не знам това нормално ли е? Доки каза, че няма проблем и че седмица напред или назад не е проблем, но витамините, които пиех (Огестан) не са били достатъчни за моя организъм и ми изписа 1 чанта други, с които да ги заменя. Малко ме притеснява тази новина, че сме назад. има ли начин да си влезна в седмиците? 

    Лека бременност на всички мами

  6. Пощенски адрес 2015-08-04 10:21:05
    Stassy84профилна снимка

    Здравейте и от нас!Днес и ние влизаме в 27 г.с.,нямам търпение да си гушна детенцето.Очакваме момче и сме безкрайно щастливи,защото късната морфология ни беше перфектна,макар,че аз много се притеснявах-нормално,желанието ми единствено е да е здрав! Имам перманентни киселини,смуча Бианацид,ако не е това лекарство съм загубена,иначе началото на бременността ми беше доста тежка,повръщах денонощно,но в момента,в който влязох в 5 месец всичко поутихна.Сега се наслаждавам на всеки момент,с изключение на киселините,бебчо ритка,понякога повече,от вчера нещо го е домързяло,но се нафявам и доплера да ни е добре след 2 седмици.Желая на всички мами безпроблемно бременеене :-) 

  7. Пощенски адрес 2015-05-11 18:17:12
    tonni7профилна снимка

    Zdraveite i ot men i az sam v 27 sedmica + 2 dena. Chakame momichence. Vav 21 sedmica na videozona mi kazaha che imam placenta previq i ako ne se izmesti do 36 sedmica trqbva da rodq s operaciq. sashto sam -0 kravna grupa i dr. sedmica shte mi postavqt anti D injekciq koqto predpazva bebeto ako to e s dr kravna grupa. az rabotq i shte rabotq do nachaloto na 9 mesec. prosto sam po vnimatelna . staraq se da qm zdravoslovno no i az se izkushavam mnogo kato vsqka ot nas hahaha. i az sam s nisko kravno no za sega nqmam problemi. edinstveno vecher mnogo mi se spi me hvashtat nervite i nemoga da zaspq lesno no tova se dalji ot hormonite.vajnoto e bebolina da e ok i da se rodi jivo i zdravo detence. folievata kisilina e dobe da se pie do posledno tq e za razvitieto na mozaka i nervnata sistema na bebeto ne e za kilogramite mu. tq e mnogo vajna i polezna. a otnosno niskoto kravno se konsultirai s lekar i s genikolog zashtoto kravnoto ne e shega rabota i e opasno i za teb i bebeto. opitai se da pochivash poveche i pohapvai sladko i ponqkoga pii kafe ne mnogo silno ako osetish che ti pada pak . 

  8. Пощенски адрес 2015-04-27 13:08:16
    moniccaпрофилна снимка

    Здравейте , аз съм в 27 г.с и бебето тежи 1300 г., момче  е.Много ме притеснява факта, че при последния преглед преди седмица се оказа, че съм свалила 1 кг.Направих изследвания за разни неща и утре очаквам резултат.Другият ми проблем е ,че кръвното ми е много ниско - макс 90 на 60, а на моменти става 70 на 40.Снощи дори стана 60 на 40 и тъкмо щяхме да викаме бърза помощ, но след като полегнах се постабилизирах.Иначе се  чувствам добре като изключим ниското кръвно и постоянния запек, заради който пия зърнастец всеки ден иначе нямам шанс.

  9. Пощенски адрес 2015-02-23 14:20:34
    Гост

    Кога трябва да спра фолиева киселина бебето тежи повесе от 1кг.

  10. Пощенски адрес 2015-02-23 14:18:37
    Гост

Напишете коментар

Име

електронен адрес

Коментар


За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

Нечетливо? Натиснете тук за да смените.