Потребители онлайн: 122 гости
Още в категорията Бременност седмица по седмица |

Бременна в 29 седмица

Бебе

Foster vecka 29Тази седмица бебето е 26 cm от главата до дупето и 39 см до от главата до петите. Сега вече то тежи 1300 грама. Бебето продължава да отваря и затваря очички вътре в матката и може вече дори да съзира силуети на предмети и дори хора, ако светлината е насочена пряко към корема Ви. Бебето е в почти непрекъснато движение и Вие със сигурност усещате голяма част от тях през деня. Движения, които усещате трябва да са достатъчно често. Ако смятате, че не чувствате движенията на плода, може да легнете и да се опитате да ги преброите. Вашето бебе трябва да извършва по около 10 движения на час. Ако преброите по-малко, е препоръчително да се свържете с наблюдаващия Ви лекар или акушерка.

Научни изследвания показват, че през тази седмица бебето не само чува Вашия глас, но също така може и да го разпознае, което доказва, че то вече има способността да научава, помни и разпознава.

Децата, които са родени прекалено рано са много мънички, дори и да са се появили само няколко седмици по-рано. Това е така, защото по-инензивният растеж се осъществява от този момент и до 36 седмица, след което отново леко се забавя. Момчетата обикновено тежат малко повече, отколкото момичетата при раждането. Родилното тегло често е между 3,2-3,5 кг, въпреки че отклонения от това тегло не са необичайни и не са повод за притеснение.

Мама

Матката е вече 9-10 cm над пъпа и общото наддаване на тегло е вероятно около 8,5-11 кг. Можете да забележите леко изтичане на мляко от гърдите. Млякото, което тече сега не е обичайното мляко, с което бебето ще се храни, а е така наречената коластра, специално адаптирано мляко от тялото, което съдържа много повече калории за бебето през първите дни на неговия живот. След коластрата започва образуването на обичайното мляко.

Има 43 коментари към дадената статия

 1. Пощенски адрес 2012-01-07 10:01:08
  arabella8118профилна снимка

  v4era biax na  pregled i moiata princesa teji 1,800 kg . Bremenna sym v 29+3, Sinyt mi v 29+4 teje6e 1,918 kg.

 2. Пощенски адрес 2009-10-23 13:20:59
  Гост
  gorkoto mi bebe nemam turpenie da se rodi ve4e dali taka naistina se pregune???????????????????
 3. Пощенски адрес 2009-10-23 13:19:29
  Гост
  mnogo se pregunalo dali mo e udobno

Напишете коментар

Име

електронен адрес

Коментар


За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

Нечетливо? Натиснете тук за да смените.