Потребители онлайн: 240 гости
Още в категорията Бременност седмица по седмица |

Бременна в 32 седмица

Бебе

В 32 седмица бебето тежи около 1,8 кг и е приблизително 44 cm от главата до петите. През този период движенията на бебето са все по-интензивно и ритка с много по-голяма сила от преди. През предстоящите седмици мястото за движения на бебчето Ви все повече намалява и положението, което то заема в матката е все по-близко до положението при раждане. Следете движенията на бебето и се свържете с наблюдаващия Ви гинеколог ако забележите промяна в честотата или интензивността им.

Растежът на бебето частични се забавя за сметка на нарастването на подкожната мазнина, което прави бебето да изглежда по-закръгленичко и кожичката му по-малко набръчкана. Сукателният рефлекс, необходим за кърменето се развива и при докосване бузката на бебето то завърта главичката си в търсене на гърдата, а при докосване на долната то отваря устичка. Бебето може също да смуче и преглъща по координиран начин.

Мама

v391Горната част на Вашата матка е вече на около 13 cm над пъпа. Сега, когато бебето се развива толкова интензивно и матката се намира по-високо в корема, е възможно да усетите нещо съвсем различно: когато бебето е надолу с главата, то с крачката си може да Ви ритка в ребрата, което усещане е доста болезнено при някои бременни. Можете частично да избегнето това състояние, като прекарвате значителна част от времето в изправено положение.

Тъй като бебето сега, повече от всякога, се нуждае от витамини и минерали, то трябва да бъдете много старателна и упорита в дневния прием на витамини.

Ако все още не сте го направила, то сега е моментът да започнете да се информирате за родилните отделения и видовете обезболяващи, които те предлагат, както и да обмислите и напишете примерен план на раждането, за да може както Вие, така Вашият партнъор и израждащият Ви екип да знаят всичко това, което е важно за Вас, Вашите притеснения, очаквания и страхове.

Има 54 коментари към дадената статия

 1. Пощенски адрес 2012-06-11 08:56:00
  salimovaпрофилна снимка

  Vyarno li e 4e varveneto moje da uskori rajdaneto?

 2. Пощенски адрес 2012-06-11 08:52:36
  salimovaпрофилна снимка

  Tova za ritni4etata e vqrno. Moyat princ taka me rita 4e cqlata mi dqsna strana me boli - rebrata i garbat sasto. Ne moga da spq na dqsnata si strana. Kakto e napisano i az se 4uvstvam nay-dobre kogato sim izpravena,nisto 4e posle me bolqt krakata, no me e strah da stoya dalgo vreme izpravena ,4e da ne bi da sleze bebo na dolu oste ot sega.

 3. Пощенски адрес 2009-10-23 13:13:20
  Гост
  tova bebe e mom4ence intersno e mnogo da si bremena ida sledi6 razvitieto na nov jivot v sebesi
 4. Пощенски адрес 2009-10-23 13:12:03
  Гост
  intersnowe

Напишете коментар

Име

електронен адрес

Коментар


За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

Нечетливо? Натиснете тук за да смените.