Потребители онлайн: 404 гости
Още в категорията Бременност седмица по седмица |

Бременна в 34 седмица

Бебе

Вашето бебе вече е 32 cm, измерено от главата до опашката и 46 cm, измерено до петите. То тежи около 2,2 кг. Косичката на бебето става все по-дълга и по-дебела. Цветът на бебешката коса може да се промени значително сле драждането, така че ако тя е руса при раждане, то може да потъмнее по-късно, както и обратно. Повечето от мъха по тялото окапва през тази седмица, но производството на верникс (бялата мазнина, която покрива бебето) се увеличава. Бебето си осигурява необходимият му за формиране на костите калций от Вас, така че е важно да си осигурявате достатъчно калций чрез млечни продукти или чрез хранителни добавки.

Най-голямата разлика между бебе, родено през тази седмица и бебе, родено в 40 седмица е в зрялостта на белите дробове. Въпреки, че белите дробове не са напълно развити, то бебето има все по-големи шансове да оцелее извън матката без интензивна грижа.

Бебето вече не плува, а по-скоро почива в утробата. Ноктите на ръцете вече са достинали дължина над ръба на пръстите и бебето може да се одраска на тях.

Мама

Разстоянието от пъпа до горната част на матката Ви е вече около 14 см. Не забравяйте обаче, че тази мярка е индивидуална и затова не трябва да се тревожите, ако Вашите размери се различават от тези на Вашите бременни приятелки. Една нарастваща матка е сигурен знак, че бебето расте.

Подготвителните контракции, така наречените контракции Бракстон-Хикс се появяват все по-често с приближаването на раждането. Те подготвят матката за предстоящото му изпитание. Контракциите започват обикновено в горната част на матката, която става напрегната и се втвърдява, а после се разпространяват надолу, последвани от отпускане на матката. Много бременни погрешно приемат е тези "подготвителни контракции" за родилни болки, но това са фалшиви аларми. Един от начините да се определи дали контракциите са подготвителни или "истински" контракции е да направите малка разходка. Ако контракциите отпуснат и не са болезнени, то това е сигурен знак, че те са подготвителни.

Има 53 коментари към дадената статия

  1. Пощенски адрес 2012-04-02 13:55:35
    Гост

    Аз също съм в очакване на първата ми рожба.Другата седмица влизам в 9 месец и нямам търпение да видя моето съкровище.Пожелавам късмтет на всички!Бог да ни пази!!! :)

  2. Пощенски адрес 2012-03-30 19:18:44
    Гост

    i az chakam sas golqmo netarpenie,vsichko damine dobre,kakto na men taka i za vsichki badeshti maiki .uspeh i benzin.:))))))))))))))))

  3. Пощенски адрес 2012-01-10 15:43:13
    konstantina_galabovaпрофилна снимка

    Вече с нетърпение чакам да видя малкото си съкровище- успех и леко раждане на всички бъдещи майки :)

Напишете коментар

Име

електронен адрес

Коментар


За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

Нечетливо? Натиснете тук за да смените.