Потребители онлайн: 93 гости
Още в категорията Бременност седмица по седмица |

Бременна в 35 седмица

Бебе

Бебето тежи вече около 2,5 кг и е приблизително 47 cm. През тази седмица нокътчетата достигат върха на пръстенцата му и при раждане те изглеждат дълги и доста остри. Сега вече пространството в матката е много ограничено, което не позволява не бебто да се одраска и по този начин да се нарани.

Бебе продължава да натрупва мазнинки и става все по-пухкаво и закръгленко. Сега започва и развитието на собствената му имунна система.

Мама

Горната част на матката вече е достигнала около 15 cm над пъпа, а теглото Ви се е повишило вероятно с около 10,8 до 13 кг. Повечето бременни вече започват да се чувстват много тежки и тромави. Сигурно са Ви навестявали мисли от рода“ "бебето никога ли няма да излезе?". Някои бременни през тази седмица изпитват проблеми с храненето и с дълбокото дишане. Облекчаване при подобни състояние се постига с често и нееобилно хранене, което намалява частично създалия се дискомфорт.

През следващите седмици родилният канал ще започне постепенно да се разширява за да е възможно през него да преминат главата и тялото на бебчето. Размерите му трябва да достигнат 10 см, за да е възможна появата на бебето.

Ако вече Вие много тежко, не се предавайте точно сега! Остават само още няколко седмици на страдания, след което всички болежки и изпитани неудобства ще бъдат щедро възнаградени!

Има 41 коментари към дадената статия

  1. Пощенски адрес 2012-02-16 15:21:40
    arabella8118профилна снимка

    moeto beb4e teji 2,400 kg.v 35+0 ;)

Напишете коментар

Име

електронен адрес

Коментар


За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

Нечетливо? Натиснете тук за да смените.