Потребители онлайн: 345 гости
Още в категорията Бременност седмица по седмица |

Бременна в 5 седмица

162955B

Бебе (или ембрион)

Вие сте сега във втория месец на бременността, а бебето е на 3 седмици. Може би току-що сте научили, че сте бременна и имате много въпроси. Плодът или ембрионът тази седмица е достигнал цели 1,25 мм, което е съизмеримо с една трошица хляб. В тази трошица, обаче, се случват вече толкова много неща!

Семенцето, което ще се развие до сърце се оформя в този момент, както и това на мозъка, гръбначния стълб, мускулите и костите. Ембрионът вече има отделни елементи, които по-късно ще се превърнат в глава, гръб и стомах.

Мама

Важно е да приемате витамини и да ядете пълноценна храна, за да предотвратите родилни дефекти, дължащи се на липса на важни за плода хранителни вещества.

По това време може да започнате да изпитвате гадене, главно през нощта или рано сутрин. Това се дължи на хормоналните промени в тялото Ви, както и на факта, че черният дроб трябва да положи повече усилия за пречистване на кръвта. Това може да доведе до чувство на гадене, особено на празен стомах. Ето защо, срещу гаденето може да помогне да хапнете или да пийнете нещо, преди да станете - помолете Вашия партньор да Ви направи сандвич, да Ви донесе обикновени бисквити или да Ви изненада с прясно приготвен сок. Ако това не помогне, опитайте с някои от лекарствата за гадене, които се продават без рецепта в аптеките или се консултирайте с Вашия гинеколог.

Има 33 коментари към дадената статия

  1. Пощенски адрес 2012-04-25 22:42:25
    Гост

    v momenta sum v petata sedmitsa i sum shtastliva...obache imam bolki nisko v korema,normalno li e tova?ako niakoi znae neshto molia pishete...

  2. Пощенски адрес 2009-07-10 12:08:22
    didi-84профилна снимка
    еее,днес трябваше да е наи-щастливия ден,но загубих бебчето.......направих спонтанен аборт днес.................иначе висчко което пишете е чудесно за бъдещите маики
  3. Пощенски адрес 2009-01-06 17:27:05
    Aaпрофилна снимка
    Благодаря за информацията, много приятен сайт!

Напишете коментар

Име

електронен адрес

Коментар


За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

Нечетливо? Натиснете тук за да смените.