Потребители онлайн: 333 гости
Още в категорията Бременност седмица по седмица |

Бременна в 6 седмица

Бебе

В шестата седмица, Вашето бебе е 2-4 мм, измерено от главата до края на дупето.

От 6 до 10 седмица ембрионът е най-чувствителен към вредните въздействия на околната среда. Сега се изграждат всички основни органи и системи, като мозъка, нервната система и очите. Ето защо е особено важно през този период да не излагате растящото във Вас същество на рискови фактори, като например алкохол и тютюнопушене, както и да подсигурите всички хранителни вещества, от които то се нуждае, като например фолиева киселина.

Важни събития: сърцето на бебето започва да бие! Устата и езикът могат да бъдат разграничени. Очите са представени като ретина и леща. Храносмилателната система започва с образуването на първите клетки на стомаха и червата. В главата са оформени малки падини, в които по-късно ще се оформят очите и ушите.Челюстите също се развиват.

image

Мама

Честито! Вие сте бременна вече цял месец и до този момент със сигурност сте забелязала, че тялото Ви започва да се променя и че дрехите Ви леко са отесняли.

Вече може би сте качила няколко килограма, но ако имате позиви за повръщане и/или загуба на апетит, то е напълно възможно да сте запазили началното си тегло или дори да сте загубили килограми!

Ранните симптоми на бременността все още не са явно проявени. Въпреки това, някои бременни, през тази седмица, се оплакват от киселини, недостиг на въздух и гадене.

Ако посетите гинеколог през тази седмица, то той ще установи, че матката Ви е уголемена и при ултразвуково изследване (видеозон) е възможно да се види пулсиращото сърце на ембриона.

Има 50 коментари към дадената статия

  1. Пощенски адрес 2013-04-29 17:35:42
    Гост

    Здравейте искам да попитам някой от вас испадал ли е в подобна ситуация! трябваше да ми дойде на 19.04.2013 но не ми доиде направих си тест и беше положителен днес на 29.04.2013 ходих на доктор,прегледаха ме на  видеозон (само през корема) и ми казаха че не се вижда плоден сак.въпроса ми е дали е възможно да съм бременна изванматочно защото според моите изчисления съм в 6г.с. и би трябвало вече да се вижда поне плоден сак.Благодаря ви предварително :)

  2. Пощенски адрес 2013-04-18 19:49:59
    Гост

    не се упрекваите,никои не е достатъчно ОБРАЗОВАН.......................нака че нали в краина сметка за това сме тука.....за да се подреп* ме

  3. Пощенски адрес 2013-03-22 17:07:29
    Гост
  4. Пощенски адрес 2013-03-20 20:39:46
    Гост

    Бременна съм за 3ти път и съм в 6тата седмица от бременноста , симптомите ги усетих още преди да разбера че ми закъснява , имам малки гърди и се навириха приятно леко нагоре, леки болки ниско под корема , и апетит ,но и гадене към храни които обичах . Когато казах на мъжа ми той реши че се шегувам и за рожденния ми ден ми подари тест за бременност , аз нямах нужда за убеждение но след положителния резултат сега ми се угажда по всевъзможен начин :) Момичета и бъдещи майки с опита който имам бих ви посъветвала да не се тревожите толкова много за периода в който сте бременна , тогава организма ви се променя според плода и угажда на него а не на вас вие просто си похапвайте и си угаждайте. Ще има период в последния месец в който може да попаднете в капана на депресия или друг вид лоша емоция , не позволявайте това да се случва радвайте се и си играйте с коремчето си в което ще ви подритва като футболист малкото ангелче , слушайте приятна музика и му говорете приказки за лека нощ :) Това е което мога да ви посъветвам. Поздрави и най добри пожелания за бъдещите майки !

  5. Пощенски адрес 2012-12-19 07:16:16
    Гост
  6. Пощенски адрес 2012-12-19 07:15:31
    Гост
  7. Пощенски адрес 2012-11-13 17:48:11
    ivelinakerkezkaпрофилна снимка

    Normalno li e bebeto mi v 6 sedmica ot bremennosta da e 1.55sm. ???

  8. Пощенски адрес 2012-09-18 18:43:09
    Гост

    zdraveite az sim bremenna v 6 sedmica sishto imam bolki nisko dolu postoqnno se menqt ot lqvo na dqsno i obrAtno boli me i okolo pipa na lekar oshte ne sim hodila poneje sim v cujbina i mi dadoha cas cak za 1.10.12 i sega cakam s netirpenieNo dneska mi se sluci neshto gadno padnahot koleloto i sega mnogo se pritesnyavam ako nykoi znae neshto po viprosa neka mi otgovori mersi............

  9. Пощенски адрес 2012-09-13 11:32:39
    Гост

    Не мога да повярвам колко неграмотни коментари има! Моля Ви преди да напишете някои бисер почетете малко! Има достатъчно информация в нет-а!

  10. Пощенски адрес 2012-08-25 23:05:19
    Гост

    а възможно ли е да си бременна но да не ти е подут корема до 3-тия месец

Напишете коментар

Име

електронен адрес

Коментар


За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

Нечетливо? Натиснете тук за да смените.