Потребители онлайн: 435 гости
Още в категорията Бременност седмица по седмица |

Бременна в 7 седмица

Бебе

През 7-та седмица Вашето бебе расте с невероятна скорост. В началото на седмицата, бебето е 4-5 мм, а в края ня седмицата то вече е удвоило размера си и е достигнало 11-13 mm и тежи около 1 грам. Ръцете и краката на Вашето бебе са вече по-дълги сега и са образували удължения, където по-късно ще се формират пръстите на ръцете и краката. Ръцете се развиват по-бързо през този период. На илюстрацията се вижда ръчичка на 48 дни.

Сърцето е несъразмерно голямо и изглежда все едно е разположено частично извън тялото на бебето. В тази седмица се оформят дясната и лявата камера. Мозъкът продължава да расте и трахеята на белите дробове е вече видима. Очите развиват пигмент, нослето се дооформя и вече се забелязва началото на оформянето на личице. Апендиксът и далакът са вече по местата си в телцето на бебето, заедно с първите зачатъци на стомах.

Мама

На този етап повечето бременни вече са научили добрата новина, че чакат бебче. Дори и тялото Ви да не се е променило все още, можете да бъдете сигурни, че след още няколко седмици това ще стане. Може да сте повишили теглото си, но не е необичайно да сте запазили същото тегло или дори да сте загубили килограми. Лигавицата на шийката на матката се уплътнява и се образува слузесто тяло, така наречената тапа, която предпазва бебето от външните въздействия по време на бременността. Тази тапа ще се разтвори и ще изчезне, когато настъпи моментът за раждане.

image.png

Бременните жени също се разболяват, но през този период е особено важно да не се предприемат самолечения и да се вземат лекарства без консултация с лекар. Някои лекарства могат да повлияят отрицателно на развитието на бебето, или дори да бъдат фатални за него. Грижете се за себе си като се храните с питателна храна, пиете много вода, разхождате се редовно на чист въздух и не се преуморявате.

Ръчичка на 48 дни:

image

И тук 3 дни-късно:

image

Краченцата растат също с бързи темпове. Ето краченце в 51 ден:

image

... И тук в 60 ден:

image

Има 37 коментари към дадената статия

  1. Пощенски адрес 2013-05-04 19:30:45
    Гост

    asm bremena v1v 7 sedmica  i kato utivam na kolsotaciq vidiozona ne pokazva tolkova qrko  a tuka vijdam vsi4ko za bebto

     

  2. Пощенски адрес 2012-12-06 02:12:18
    Гост

    Oleee,ne moga,takiva  sladki ruchi4ki i kra4eta,napravo....nqma po-sladko neshto ot tova.Istinski sakrovishta sa tezi bebeta

  3. Пощенски адрес 2012-10-29 21:40:40
    Гост

    zdr mn mi e priqtno da pi6a tuk bremmenna sum v 6esta sedmica i 4uvstvoto e neveroqtno

  4. Пощенски адрес 2012-07-18 13:14:46
    Гост

    Mnoga polezna informaciq,a sniimkite sa strahotni,blagodarq!!!!!!!!!! Imam edin vapros,bremenna sam v 7 sedmica,no videzona ne pokaza takova qsno izobraenie,a samo maglqvo petance.Mojebi,tova sa po ka4estveni snimki

  5. Пощенски адрес 2012-07-17 11:04:30
    Гост

    am as se opitvam da si imame bebe no parviqt mesec ne stana i sega se nadqvam da stane no nemoga da razbera  za kolko vreme spermodoiditei qicekletkite se razvivat i koga se polo4ava bebe molq odgovorete na vaprosami

  6. Пощенски адрес 2012-04-27 16:06:32
    mimeto2121профилна снимка

    naistina kato se informirash za vsichko koeto te interesuva,se chuvstvash mnogo po spokoina

  7. Пощенски адрес 2012-03-30 15:31:29
    Гост

    Radvam se 4e ima takava polezna informaciq koqto da  te kara da se 4uvstva6 mnogo po dobre i spokoina ,a nai ve4e da te kara da se usmihva6 pri vida na edno takova bezcenno sukrovi6te !!!

Напишете коментар

Име

електронен адрес

Коментар


За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

Нечетливо? Натиснете тук за да смените.