Потребители онлайн: 266 гости
Още в категорията Бременност седмица по седмица |

Бременна в 8 седмица

162956BВ края на втория месец ембрионът вече може да се нарече бебе.

Бебе

Вашето бебе е вече колкото бобено зърно – около 14-20мм. Бебето продължава да се развива с шеметна скорост. В зачатие са всички важни вътрешни органи. Могат да се видят както кожата, която формира клепачите над очите, така и зародиши на малките ушенца. Очите са все още отместени назад, но много скоро те ще преминат в предната част на лицето. Хрущялът на носа е вече формиран. При преглед с ултразвук добре се вижда сърчицето с клапите му, както и оформената трахея, която вече заема мястото си от гърлото към белите дробове във все още издълженото в горната си част телце, което продължава да подобрява пропорциите си.

Мама

Ако това е Вашата първа бременност, то външно все още нищо не личи, но ако не е първа ще забележите, че тоалетите Ви вече са малко по-изпънати от обичайното. Наблюденията показват, че Вашата матка от големината на юмрук, сега вече е станала с размерите на грейпфрут.

image

Симптомите, които често се появяват в този период са спазми и болки в долната част на корема. Най-вероятната причина за това неразположение е нарастването на матката. Не се притеснявайте, ако такава болка не се появява при Вас. Усещането за болка се различава по сила и се възприема индивидуално от всяка жена. Бъдете внимателни обаче, защото ако болките и спазмите са силни и/или са придружени с кървене, то трябва незабавно да потърсите лекарска помощ.

Много бременни жени се оплакват в този период и от болки, които започват от седалищните мускули и се излъчват към един от двата крака. Това усещане понякога може да бъде силно болезнено. Не се безпокойте, болката най-вероятно се дължи на притиснат нерв. Опитайте се да легнете на противоположната страна, за да освободите нерва и болката ще отшуми.

Пъпната връв е Вашата интимна връзка с бебето. В нея са разположени кръвоносните съдове, чрез които то се снабдява с кислород и хранителни вещества, както и чрез нея се отвеждат отпадните вещества. При раждането пъпната връв е обикновено с дължина между 70 и 140 см.

Има 42 коментари към дадената статия

  1. Пощенски адрес 2015-02-11 10:59:27
    danislawaпрофилна снимка

    w ko

  2. Пощенски адрес 2015-01-24 13:30:55
    Гост

    и ас сам  прарvата бременост исам нормална само ми се спи нямам никакvи признаци

    и си мисля засто другите момицета са зле ас са добре

  3. Пощенски адрес 2014-09-20 11:29:39
    Гост
  4. Пощенски адрес 2014-06-07 00:12:20
    Гост

    Здравейте и от мен. И аз съм бременна в 8 седмица, гаденето ми е по цял ден, като си легна ми преминава. Хапвам си редовно плодове и зеленчуци, но не и меса. Пия си и фолиевата киселина и на 20 сме на преглед да видим дали ще ми изпише разни витамини или да си ям плодовете. Гърдите ме болят и имам леки спазми, ако повървя повечко. Успех на всички с бременеенето. :)

  5. Пощенски адрес 2014-04-06 16:34:51
    Гост

    I az sam brenenna za vtori pat imam momche na pochti 2 godini i az jiveq v chujbina i si gledam sama deteto i neznam kak shte e sdve dano se spravq po nqkoga mi e mnogo tajno za BG v chujbina vsicho ok samo da govorish nadrug ezik e mnogo tapo po nqkoga ne moga da obqsnq kakvo iskam da kaja i mi idva da iskreshta sdeca v chujbina e malko trudno vsi4ko e na drug ezik dom4eto,doktora,magazinite i taka mamcheta taka e v chujbina spored men moje za drugi da im e lesno ne znam.

  6. Пощенски адрес 2014-03-08 07:31:17
    nevena8501профилна снимка

    mila ostavi si deteto az biax bremena 2007 no v 7 mesec go rodix martvo.Sled tova 7 godini 4akaxme i 4ak sega sam bremena ne go naxai

  7. Пощенски адрес 2014-03-07 20:57:43
    Гост
    Zdraveite mami az tuko shto razbrah Che Sam bremenna sas Vtoro bebe I Sam v shok vse oshte poneje malkiqt mi sin e na pochti 9 meseca I naistina neZnaq kakvo da pravq poneje miliq Che mi e rano ili neznam??? Mami molqvi kajete kakvo mislite???
  8. Пощенски адрес 2014-03-01 16:32:21
    Гост
  9. Пощенски адрес 2014-03-01 16:31:30
    Гост

    zdraveite az sashto sam  na 8 sed no pri men  nqma gadeni povrashtania absolutno nishto daje ako ne bqx 4ula sar4iceto mu kak bie nqmashe da povqrvam 4e sam bremenna xranq se normalno nqmam predpo4itanie kam xranata molq za vashite saveti parvata mi bremenost e 

  10. Пощенски адрес 2014-02-05 03:52:08
    Гост

    Zdraveite v momenta prejivavam neshto strashno ! Imam bliznaci v 8 sedmicca , no predi 2 dena sled pregled na videozon mi kazaha che edinq otdava se svil ,a drugiq nqma puls. Bili sprqli da se razvivat  mejdu 7-8 sedmica. Prieha me v bolnica slojiha mi hapche v anusa za da predizvikat miscarrige (abort). Sled 4h mi dadoha da izpiq 2 hapcheta za da predizvikat kontrakcii. Vecherta izkarah s bolki v bolnicata ,a na sutrinatami kazaha da se pribera u doma i sled 3 dena da otida na videozon da vidqt dali vsichko e nared. Leja si tuka imam leko karvene ,leki bolki,Konrtakciite mi minaha oshe predi da me izpishat ot bolnicata. Chuvstam se zdravoslovno zastrashena gadi mi se priloshava mi i na nikoi doktor ne mu uka kakvo e stanalo s moite bebeta ili kakvo shte stane s mene! Shte imam oshte 2 dena da leja i da chakam da pomentana po izkustven nachin . A te go narichat estesven nachin na podmqtane ili neshto ot sorta . Imam dve deca na23g i na 13g . i sam imala savsem normalni bremenosti . Kakvi sa tezi hapcheta za bebeto vitamini i tem podobni. Za mene da ne sa pili vitamini na vremeto .

Напишете коментар

Име

електронен адрес

Коментар


За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

Нечетливо? Натиснете тук за да смените.