Потребители онлайн: 596 гости
Още в категорията Зачеване |

Какво да ядем за да заченем момченце и какво да избягваме за момиченце?

 

Зеленчуци, който не яде, той момче не ще да отрасте...  

Заветна е мечтата на всяка майка, която вече си има момченце или момиченце, при втора бременност да се сдобие с рожба от противоположния пол. Световно, тази тенденция е достигнала такива огромни мащаби, че вече в някои клиники, срещу сериозно възнаграждение, се  извършва дори промиване на спермата на мъжа, за да се осигури превес на желаните хромозоми. Ние решихме да погледнем към един по-поносим метод, както от медицинска, така и от финансова гледна точка – диетата. Ето какво събрахме като факти за Вас, нашите читатели.

 

Увеличете храната

Висококалоричната дието осигурява по-вискои шансове за зачеване на момченце. Британски майки-първескини посочват, че 56% от тях са забременяли с момченца като резултат на увеличен прием на храна. Ако това е така, за да се увеличат шансовете за зачеване на момченце, бъдещите майки трябва да консумират най-малкото по 400 калории повече дневно.

Един от британските лекари, които отговарят за проучването, също така забелязва, че 87% от случаите на заченато момченце са при майки, които преди забременяване са консумирали редовно закуска. Това негово наблюдение допълнително се потвърждава и от  увеличенота раждане на момиченца в развити страни, при които майките трябва да се съобразяват с теглото си.

Зеленчуци за момче, месо и плодове за момиче

Освен диетата, като допълнителен фактор е и вида на консумираната храна. Алкална храна като лимони, диня, тиква, домати, броколи, салати и зеле, най-вероятно ще допринесат за зачеването на момченце. Те ще променят  рН-нивата на влагалищния секрет към по-малко киселинни стойности и по този начин ще се улесни оцеляването на сперматозоидите, съдържащи У-хромозома и зачеването на син. Подобен ефект имат и зеленчуците, които също се водят за алкална храна, при това с високо хранително съдържание.

Витамини и калий за момче

За зачеването на момченце подпомага и консумацията на калий и витмините В-12, С и D. Научни проучвания открили, че при бременни с момченца ежедневната диета е с около половин грам по-богата на калий, отколкото при майките, чакащи момиченце. Храни, богати на калий са бананите, ябълките, ягодите, авокадото, аспержите, бадемите и картофите.

 Соленко за момченце, сладичко за момиченце

Солените храни също подпомагат зачеването на момченца. Храни, които съдържат калий и натрий са стафидите, ядките, смокините и кайсиите.

Обилна консумация на млечни храни, като кашкавал, сирене, кисело мляко увеличават киселинността на влагалищната течност и спомагат зачеването на момиченца. Към храните, създаващи киселинна среда са също така месата, бързите храни и полуфабрикатните такива.

 Като заключение на статията искаме да добавим, че въпреки, че много от описаните храни се основават на  проучвания, а не само на сказания, е добре бъдещите родители да знаят, че все още не е открит универсален лек за планиране на пол при зачеване и  това са само съвети.

 

 

Има 1 коментари към дадената статия

  1. Пощенски адрес 2013-06-21 15:00:27
    martina87профилна снимка

     нов сайт за дрехи втора употреба заповядайте :)http://upotrebqvani.shopmania.biz/

Напишете коментар

Име

електронен адрес

Коментар


За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

Нечетливо? Натиснете тук за да смените.