Потребители онлайн: 431 гости
Още в категорията Бременност |

Красива по време на бременност

Бременността определено не е период, в който жената  трябва да изостави себе си и поддръжката за външния си вид в името на малкото растящо в тялото й човече.  Царуват различни мнения за това какво бременната може и какво не бива да прави. Част от тях се обосновават на здравни основания, други на поверия. В една от предишните ни статии, писахме за боядисването на косата по време на бременност. В тази продължаваме с проучванията в света на разкрасителните процедури.

Масаж

Масажът намалява стреса, подобрява кръвообращението и облекчава болката. Но подходящ ли е той по време на бременността и с какво трябва да се съобразяваме? Много е важно терапевтът, който извършва масажът, да е запознат със състоянието на бременната. Това важи най-вече за началните месеци, когато това не си личи. Има зони на стъпалата и по ръцете, които не трябва да се стимулират, за да не се предизвикват изкуствено контракции. Ако искате да масжират гърба Ви, то е хубаво да се обърнете към специализирани за бременни центрове, където това може да стане без да се налага да упражнявате натиск върху коремната област (съществуват различни решения за това едно, от които е маса с отвор за корема). Ако миризмата на масжните масла Ви е неприятна и предизвиква гадене, то можете да помолите терапевта да използва такива без аромат.

Маникюр и педикюр

Според специалистите не съществува проблем бременните жени да си правят маникюр и педикюр. Нещо повече, по време на бремнността, необходимостта от посещение в козметичен салон може да зачести,защото ноктите растат по-бързо и са по-твърди. Притесненията. Че лакът може да навреди на плода са неоснователни, тъй като много малка част от химикалите, съдържащи се в лака се абсорбират от нокъта и няма никакви доказателства те да повлияват по какъвто и да е начин бебето в утробата. Единственото, за което трябва да помислите при тази разкрасителна процедура е да избягва салони с лоша вентилация, за да не се появяват позиви за гадене в резултат на неприятната миризма на ацетон.

Сауна и джакузи

За съжаление тук трябва да се присъединим към мненията, че джакузито и много горещите вани могат да навредят на бебето особено в началните месеци на бременността, тъй като повишават много рязко телесната температура. Ако все пак тези процедури Ви отпускат, бихме препоръчали да вземете топла вана у дома, като се стремите да държите раменете, ръцете и краката извън топлата вода, като по този начин  частично понижавате общата температура.Сауните не се препоръчват по същата прищина. При сауните допълнителен ефект е също частичното замйване, което се получава и което заедно с нормално затрудненото равновесие при бременната може да доведе до пълна загуба на равновесие и травми.

Затова ние бихме Ви посъветвали да разредите посещенията в заведения, свързани със силно загряване на тялото.

Избелване на зъбите

Избелването на зъбите с естетична цел е сравнително нова процедура, за която още не са събрани достатъчно факти. До колко медикаментите, използвани за разкрасяване на усмивката, се абсорбират в кръвта на бременната и достигат до бебето, е все още неизвестно. Ето защо се смята, че избелването на зъбите е процедура, към която трябва да сте внимателна. Допълнително е хубаво да помислите и за силно-раздразнените венци по време на бременността, които лесно могат да се възпалят и да Ви създадат още повече ненужни болезнени моменти.

Почистване на лицето

Бременността е период, в който кожата на лицето се променя. При някои това е период на бебешка кожа, изчистена и бистра, при други това е връщане към ужасния период на младежкото акне. Независимо, към коя група Вие принадлежите, е хубаво да полагате все същите грижи за изгледа на лицето си. Хубаво е да избягвате много агресивните процедури като пилинга, тъй като епидермисът на кожата е много чувствителен и лесно раздразним. След третия месец поискайте от козметика да застанете в полулегнало положение или да използвате възглавнички под бедрата , за да не нарушите кръвообращението от продължителното легнало положение.

Кола маска

Колата маска е още едно от средствата за постигане на гладка кожа. Ако сте свикнала с нея и тя е част от редовните Ви разкрасителни ритуали, то не я забравяйте и сега. Ако, обаче, това е вашето първо посещение за кола маска, то е по-доре да отложите това приключение за по-късно, защото силната необичайна болка може да предизвиква изкуствено контракции, които не са желани преди 37-та седмица на бременността.

Солариум

Солариумът, подобно на джакузито и сауната, повишава телесната температура и не се препоръчва по време на бременността.

Допълнителен ефект при солариумът е също така потъмняването на естествено появилите се петна по тялото Ви.  Подобно на избелването на зъбите, солариумът също не е преминал своя период на проучване и затова не е ясно доколко лъченията му допълнително вредят на бебето. Ето защо, ако слънцето Ви липсва, препоръчваме да излизате по-често на разходки, когато е слънчево навън и да оставите грижите за тена след раждане

.

Има 0 коментари към дадената статия

    Напишете коментар

    Име

    електронен адрес

    Коментар


    За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

    Нечетливо? Натиснете тук за да смените.