Потребители онлайн: 136 гости
Още в категорията Бебе |

На лятна разходка с малчовци

756109_25471328_babysummerВече е лято и с мъничето прекарвате много часове навън в игри, разходки и забав. Но бъдете внимателни! Много от неприятностите, които могат да ви сполетят могат да се избегнат ако се спазват някои правила за безопасност.

Спазвайте режим

Режимът през лятото трябва да бъде на ранно ставане и бърза подготовка. Сутрешната хладина е много по-полезна за разходки на малкия човек от знойната жега на деня. Ето защо е хубаво да не удължавате времето за закуска и раздвижване, а бързо да се приготвите за излизане и да изведете мъничето.

Важна част от режима е също така прекарването на обедните часове на сенчесто и прохладно място с възможности за сън-сенчесто кафене и легнало положение на количката или вкъщи на отворен прозорец и спуснати щори, това избирате Вие. След 17 часа е отново време за разходка, тази разходка обаче не трябва да е активна, а по-скоро опознаваща и занимателна. Обходете с детето градинките в квартала, разгледайте цветята, колите, срещнете се с другите деца на пясъчника.

Използвайте подходяща козметика

Задължително купете на мъничето слънцезащитен крем или спрей с висок слънчев фактор – 30 или 50 в зависимост от това колко светла е кожичката му. Нанесете избрания продукт 15-20 минути преди излизане, за да може да подсигурите неговото действие. Вземете със себе си и спрей с термална вода или обикновен спрей с вода. Те помагат много добре за бързо охлаждане на личицето или телцето.

Облекло

Облеклото на детето трябва да е задължително от естествени материи и за препдочитане в светли тонове. Шапка във всичките й видове е задължителната част на облеклото, като най-добра защита се получава от шапките, прикриващи вратлето на детето.

Слънчевите очила също не са елемент за пренебрегване при подготовката на млкия човек за лятно излизане. В оптиките могат да се намерят всякакъв модел детски слънчеви очила. Не се водете по изгледа и по цената, а попитайте за съвет , за да може очилата да не пречат на зрението на Вашето съкровище.

Течности

На мъничето при разходка през лятото трябва много често да се предлагат течности. Температурите през лятото не позволяват това да бъдат незапечатани сокчета, защото те много бързо могат да се развалят. Изберете бутилираната вода, като се спрете на тази която е с ниска минералност и се препоръчва за деца.

Има 0 коментари към дадената статия

    Напишете коментар

    Име

    електронен адрес

    Коментар


    За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

    Нечетливо? Натиснете тук за да смените.