Потребители онлайн: 306 гости
Още в категорията Бебе |

Осем стъпки за по-лесно отбиване на детето

452511_crybaby1. Правете всичко бавно, плавно и с много търпение. Постепенно заменяйте всяко хранене през деня с попара,супи, зеленчукови пюрета и каши в съответствие с възрастта на детето. По този начин не само отбиването ще бъде по-малко травмиращо за детето, но и Вие няма да имате проблем с насъбиране на останало мляко в гърдите.

2. Проявете твърдост. Ако вече сте решила да отбиете детето, трябва да доведете процеса до край. Ако Вие не се колебаете и следвате своето решение, детето по-лесно ще го приеме и ще разбере, че няма смисъл да упорства дълго врме.

3. Заменете гърдата с бутилка или чаша с вода, сок или друга течност. Най-добре е, ако детето е на възраст, която позволява, да се премине направо към чашка с отворчета, вместо към биберон. По този начин избягвате създаването на нова зависимост у детето, с която в бъдеще отново трябва да се борите.

4. Хубаво е даването на течност в часовете за кърмене да става от някой друг (татко или баба) и още по-добре в стая, различна от обичайното хранене. Детето по-малко ще си спомня за уютното местенце при гърдата на мама и по-безболезнено ще преживее раздялата.

5. Постарайте се да осигурите на детето максимално занимания през деня, за да може да се намали възможността детето да иска да е на гърдата от скука или от желание да привлече вниманието на мама.

6. През нощта, когато детето се събуди, показва глад и е неспокойно, е най-трудно да се устои на поетото отбиване. Успокойте детето, вземете го на ръце, прегърнете го за кратко, леко го полюлейте, предложете му нещо за пиене. Запасете се с търпение (понякога целият процес може да отнеме до два месеца) и постепенно детето ще се научи, че мама е до него, всичко е наред и то може да заспи без да му се налага да суче.

7. По-често прегръщайте детето, целувайте го и му осигурявайте много много ласки. Много е важно детето да разбере, че раздялата с гърдите на мама, не означава раздяла с мама.

8. Последният съвет е може би най-важен: Подгответе се за това, че първоначално всичко ще бъде много трудно. Та за детето майчиното мляко е не само най-вкусно, майчнатс гръд то свързва с успокоение, утеха и ласка. Настройте се позитивно, вярвайте в успеха си и всичко ще мине безболезнено!

Има 0 коментари към дадената статия

    Напишете коментар

    Име

    електронен адрес

    Коментар


    За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

    Нечетливо? Натиснете тук за да смените.