Потребители онлайн: 490 гости
Още в категорията Бременност |

Стрии по време на бременност

Стриите по време на бременност се проявяват като ивици по кожата с различна дебелина и цвят. Те могат да варират от свелорозови, които са едва видими, до наситено червени на вид.

Те се появяват през различен период от бремеността, но най-често между 13 и 37 седмица, което е един голям диапазон.

Какви са причините за появяването на стриите?

Стриите се появяват предимно в областта на стомаха, ханша, бедрата, хълбоците и гърдите. Причината за тяхната поява е бързия растеж на плода и недостатъчната еластичност на кожата, вследствие на което кожата се разширява и тъканта серазкъсва. Появата на стриите зависи и от хормоналните и генетични характеристики на еластичността на кожата.

Ще получите ли стрии?

Това до голяма степен е определено от наследствеността. Затова се консултирайте с майка си и други роднини, за да знаете дали сте подложени на риск.

Какво можете да направите?

За съжаление не можете да направите много за предотвратяване на появата им. Кремовете и маслата, които се предлагат на пазара за мазане по време на бремеността, не са особено ефективни. Нашият съвет е да не купувате скъпи кремове и мазила с убеждението, че ще ви помогнат да предотвратите появата на стрии. Не! Но разбира се, че можете да мажете кожата си, ако мислите, че така тя ще стане еластична и гладка и ако това ви доставя удоволствие.

Кога изчезват стриите?

Съдбата на стриите е като на всички други рани и белези. С течение на времето се стесняват и избледняват, но това е процес, който отнема години. За съжаление, често срещано явление е те да не изчезват напълно, а да остават видими следи. Добрата новина е, че в повечето случаи остават едва видими, а някога изчезват напълно.

Наша читателка казва:

Когато за първи път получих стрии, мислех, че целият свят се срина. Чувствах се грозна. В същото време обаче осъзнах, че съм горда, защото съм носила детето си. Мазах тялото си от двадесетата до тридесет и деветата седмица на бремеността с масло и кокосов лосион, но не мисля, че това ми донесе някаква полза. Изпращам ви снимки преди и след появата на стриите.

Има 4 коментари към дадената статия

  1. Пощенски адрес 2016-07-11 10:59:49
    Гост

    poprincip misleh che moje bi limona shte pomogne osven za striite taka i da poizsvetli mahcheto po koremcheto che e pochnalo da stava po tamnichko nqkoi da e imal nabludeniq ?

  2. Пощенски адрес 2016-07-11 10:57:00
    Гост

    po vreme na bremennost moje li da se izpolzva tova sas zehtina i limona ?

  3. Пощенски адрес 2015-10-03 04:50:45
    Гост

    :) Az sam reshila, che ako imam strii shte si tatuiram celia stomah i palaskite :) Izobshto ne me pritesniavat, daje sa si povod za razkrasiavane :)

  4. Пощенски адрес 2013-08-19 11:44:07
    hulyaпрофилна снимка

    За стриите ми препоръчаха зехтин и лимон..не ги премахва напълно,но поне ще намали появата им..надявам се да съм помогнала :)

Напишете коментар

Име

електронен адрес

Коментар


За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

Нечетливо? Натиснете тук за да смените.