Потребители онлайн: 225 гости

Форум

» Общи теми » 25% от българите са екстра бедни

25% от българите са екстра бедни

Написано преди 2 години ОтговориИнформирай модератор

25% от българите са екстра бедни

Нашият институт повече от 30 години изчислява по тази методика. В края на 80 години се разработи методиката. След 90 година потребителската кошница, която съдържа около 500 стоки, беше актуализирана към действащата икономика”, заяви пред NOVA Виолета Иванова от КНСБ.

500 стоки и услуги, от които 200 са само хранителни стоки,  останалите са нехранителни. В хранителни стоки влизат около 15 подгрупи. Те се определят в разходни норми – сбор от теглото на всеки член от домакинството, които формират общо тегло. Това е съобразно средните български стандарти. Теглата са конструирани така, че да покриват на месец, в зависимост от теглото и пола, тези разходни норми”, обясни тя.

„Зад тези пари стои стандарт на средностатистическо българско домакинство. За него сме направили консултанти с диетолози. Другите стоки са нехранителни – поддържане и обзавеждане на дома, образовани, здравеопазване, свободно време. Всичко това се включва с определени минимални стандарти, които да покриват здравословен живот на българско домакинство”, разясни още Иванова.

„Съпоставката, която правим по доходното разпределение в домакинствата, показва, че на един член в домакинството с доход под 314 лв., която е официалната линия на бедност за 2019 г., са 25%. Като цяло доходите нарастват, може да спестите пари.

 

re: 25% от българите са екстра бедни

topnovini sa tova che bulgarite sa bedni 

Тази група е с ограничен достъп и до нея имат достъп само членове här.Трябва да влезете в системата, за да отговаряте