Потребители онлайн: 331 гости

Форум

» Общи теми » Как да изберем мъжки часовник за подарък ?

Как да изберем мъжки часовник за подарък ?

Написано преди 51 дни ОтговориИнформирай модератор

Как да изберем мъжки часовник за подарък ?

 

Механизъм

Днес най-често се срещат четири вида:

1. Механични. Този аксесоар може солидно да се нарече хронометър. Дизайнът се основава на вековния опит на човечеството в производството на високоточни механизми. Основният елемент продължава да бъде пружината на часовника, която изисква редовно навиване. Такива часовници не се нуждаят от допълнителни източници на енергия за работа и са напълно автономни. При правилна грижа те могат да служат десетилетия. Когато избира качествен часовник от този тип, неговият собственик теоретично може да го носи през целия си живот и дори да го предаде на по-младото поколение.

2. Кварцови. Електрониката замени подвижните части, зъбните колела и зъбните колела. В основата на този механизъм е високочестотен генератор с кварцов кристал, който подава електрически импулси към стъпаловидния двигател. Той изисква много малко ток, за да работи, така че този часовник се захранва от мъничка батерия, която издържа няколко години. Такива часовници обикновено са по-евтини от механичните часовници, въпреки че висококачествените имат значителна цена.

3. Електронни. Пълненето на тези устройства е набор от микросхеми, а информацията за времето се представя на електронен дисплей в цифрова форма. Обикновено такива часовници имат определен стил, противоположен на класическия. Лесната употреба, съчетана с широка функционалност, ги прави значителни конкуренти на аналоговите стрелкови.

4. Смарт часовници. Получили широко разпространение през последните години, заедно с модата и технологичния растеж. Те имат пълноценна софтуерна обвивка и всъщност са по-скоро многофункционално устройство, отколкото самия часовник, така че няма да бъдат включени в прегледа.

Тази група е с ограничен достъп и до нея имат достъп само членове här.Трябва да влезете в системата, за да отговаряте