Потребители онлайн: 308 гости
Още в категорията Бременност седмица по седмица |

Бременна в 4 седмица

Бебе

162953BТази седмица плодът е много малък - само около 1 мм, също толкова, колкото точица в края на изречение. Много неща стават вътре в корема на бременната през тази седмица. Ембрионът се “закотва“ дълбоко в стената на матката и започва растежа на плацентата, която ще доставя плода с кислород и хранителни вещества.

Ембрионът се състои от три отделни слоя, които ще формират различни видове тъкан. От вътрешния слой се формират белите дробове, черният дроб, храносмилателната система и далакът. От междинния слой ще се образуват скелетът, мускулите, бъбреците, кръвоносните съдове и сърцето. Външният слой е отговорен за формирането на кожата, лещите на очите, косата, зъбният емайл и нервната система.

Мама

В края на четвъртата седмица, Вие най-вероятно очаквате менструацията Ви да започне. Ако сте бременна, менструация няма да има. При някои бременни, в периода, определен за започване на менструацията се наблюдават леки кървения, които в някои случаи могат да приличат и на по-лек мензис. Дори и много необичайно, съществуват дори бременни, които имат съвсем редовно кървене, което по нищо не се отличава от тяхната нормална менструация.

Бременна в 5 седмицаДори и уринният тест за бременност за домашна употреба да не е толкова надежден, както изследванията на кръвта, направени за доказване на бременност, и двата теста се основават на наличието в тялото на хормона human chorionic gonadotropin (hCG). Този хормон се натрупва в тялото Ви и го подготвя за предстоящата бременност.

На илюстрацията е показан положителен тест за бременност. Ако и Вашият тест е показал положителен резултат, това означава, че Вие сте бременна и от сега нататък трябва да ядете за двама, дори и това да не означава, че трябва да ядете два пъти повече от необходимото, а да ядете така, че да доставите на развиващия се във Вас живот всички хранителни вещества, от които той се нуждае за да расте.

Питателна храна като зеленчуци, плодове, както и балансиран хранителен режим са по-важни от всякога. Има и специални витамини, които трябвя да приемате, за да допълните своя хранителен режим. В аптеката могат да Ви помогнат със съвет за най-подходящата за Вас алтернатива.

Има 32 коментари към дадената статия

  1. Пощенски адрес 2018-01-24 18:33:41
    Гост
    netarpenie naorawih test toi beshe polojitelen i taka se zaradwahmee... no za jalost pravq 2 test oricatelen 3.4.5 oricatelen vchera hodih na lekar kaza mi che ne mkje da se vidi oshte nsh i da otida v petak predpisa mi lekarsva i sega piq ot tqh nqkoi imal li e takav sluchai ^_^...??
  2. Пощенски адрес 2017-11-21 19:24:26
    devilпрофилна снимка
    Bezimenna, ако имаш нужда да споделиш можеш да ми пишеш на ЛС. Радвам се за теб. Според мен малката разлика при децата е много по-добра по ред причини.
  3. Пощенски адрес 2017-11-21 17:00:58
    Гост

    Здравейте, преди 3-4 дни разбрах , че отново съм бременна. Имам момиченце на година и месец. Второто по груби изчисления се очаква юли-август. Притесненията са ми, че няма да мога да се справя с грижите за двете деца. Можете ли да ми дадете съвет или може би малко окуражаване. :)

  4. Пощенски адрес 2017-11-03 15:08:44
    devilпрофилна снимка
    Пак съм аз. И пак съм тук. Развълнувана съм
  5. Пощенски адрес 2017-10-06 14:04:48
    Гост
  6. Пощенски адрес 2017-09-25 00:48:48
    Гост
    Bremenna sam za treti pat
  7. Пощенски адрес 2016-12-19 15:00:37
    Гост
    Zdraveite iskam I az da popitam ako moje da mi otgovorite ytre trqbva da mi doide no nqmam pruznaci za mc koeto ne e obichaino za men.imam mn poduti gardi I parene s bolka I leko pridarpcane nisko v korema.A da ne govorim che adaki mnogo mi se spi postoqno.ako si napravq test dnes dali shte otchete
  8. Пощенски адрес 2016-07-09 20:03:19
    Гост
    Басси тъпите въпроси. Лелееее.... Без коментар!
  9. Пощенски адрес 2016-06-08 20:06:55
    Гост
  10. Пощенски адрес 2016-04-12 15:44:27
    Гост

    zdraveite i ot men na men mi dodi na 7 april ama beshe mn osk1dno  posle imah malko bolki samo ot ednata strana na korema  nz dali sam bremenna ili cvetna bremennost

Напишете коментар

Име

електронен адрес

Коментар


За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

Нечетливо? Натиснете тук за да смените.