Потребители онлайн: 329 гости
Още в категорията Бременност седмица по седмица |

Бременна в 8 седмица

162956BВ края на втория месец ембрионът вече може да се нарече бебе.

Бебе

Вашето бебе е вече колкото бобено зърно – около 14-20мм. Бебето продължава да се развива с шеметна скорост. В зачатие са всички важни вътрешни органи. Могат да се видят както кожата, която формира клепачите над очите, така и зародиши на малките ушенца. Очите са все още отместени назад, но много скоро те ще преминат в предната част на лицето. Хрущялът на носа е вече формиран. При преглед с ултразвук добре се вижда сърчицето с клапите му, както и оформената трахея, която вече заема мястото си от гърлото към белите дробове във все още издълженото в горната си част телце, което продължава да подобрява пропорциите си.

Мама

Ако това е Вашата първа бременност, то външно все още нищо не личи, но ако не е първа ще забележите, че тоалетите Ви вече са малко по-изпънати от обичайното. Наблюденията показват, че Вашата матка от големината на юмрук, сега вече е станала с размерите на грейпфрут.

image

Симптомите, които често се появяват в този период са спазми и болки в долната част на корема. Най-вероятната причина за това неразположение е нарастването на матката. Не се притеснявайте, ако такава болка не се появява при Вас. Усещането за болка се различава по сила и се възприема индивидуално от всяка жена. Бъдете внимателни обаче, защото ако болките и спазмите са силни и/или са придружени с кървене, то трябва незабавно да потърсите лекарска помощ.

Много бременни жени се оплакват в този период и от болки, които започват от седалищните мускули и се излъчват към един от двата крака. Това усещане понякога може да бъде силно болезнено. Не се безпокойте, болката най-вероятно се дължи на притиснат нерв. Опитайте се да легнете на противоположната страна, за да освободите нерва и болката ще отшуми.

Пъпната връв е Вашата интимна връзка с бебето. В нея са разположени кръвоносните съдове, чрез които то се снабдява с кислород и хранителни вещества, както и чрез нея се отвеждат отпадните вещества. При раждането пъпната връв е обикновено с дължина между 70 и 140 см.

Има 42 коментари към дадената статия

  1. Пощенски адрес 2016-02-06 10:28:26
    Гост
    Здравейте!Бременна съм в 8 седмица.Имам едно момченце на почти две,сега се надявам да е момученце.Успех на всички мами ,лека бременност.
  2. Пощенски адрес 2016-02-06 10:28:25
    Гост
    Здравейте!Бременна съм в 8 седмица.Имам едно момченце на почти две,сега се надявам да е момученце.Успех на всички мами ,лека бременност.
  3. Пощенски адрес 2015-08-29 21:44:12
    devilпрофилна снимка
    Не се притеснявай, Албена. Повръщането по време на бременност е вид пречистване на организма, появата на пъпки също се свързва с това. Ако си наедряла е нормално да те боли кръста. Ходи повече за да бъдете здрави. Диарията можеш да ограничиш със запичащи храни - моркови, ориз и банани. лека и успешна бременност
  4. Пощенски адрес 2015-08-29 08:21:02
    Гост
    Az nqmam gadene ot nachaloto otkakto razbrah che sam bremena nqmam gadene no diarq imam i papki po liceto i krasta me boli normalno li e
  5. Пощенски адрес 2015-07-04 14:36:27
    mila84профилна снимка
    Здравейте аз също съм бременна в 8 седмица имам едно момченце на почти две,че с първата и аз имах гъбички и лекарят ми каза през цялата бременност като се испишкам да не се трият с хартия,а да се мия само с вода и да се подсушават с кърпа. Помислих,че се шегува но повече никога не съм имала(първо се лекуват със свещичкаи),а и никакви еднодневки. Пробвай оказа се че измиващите също много дразнят, защото става по чувствителна :-)
  6. Пощенски адрес 2015-06-29 14:42:55
    Гост
    Благодаря ти много!:)
  7. Пощенски адрес 2015-06-26 22:20:14
    devilпрофилна снимка
    Гиназол - м/у 19 и 23лв. По лекарско предписание е. Да помогна ми много.
  8. Пощенски адрес 2015-06-26 19:20:08
    Гост

    А можеш ли да се спомниш как се казва този крем и въобще помогна ли ти?

    Благодаря за съвета :)

  9. Пощенски адрес 2015-06-25 18:39:59
    devilпрофилна снимка
    На 2 пъти имах гъбички. Използвах някакъв вагинален крем. За да избегнеш гаденето преди сутрин да станеш от леглото яж нещо ако ще да е ябълка
  10. Пощенски адрес 2015-06-25 17:38:46
    Гост

    Здравейте,аз също съм бременна в 8мата седмица и всички симптоми са на лице.Гадими се почти през целия ден,изтръпват ми крайниците от време на време,месо не мога да ям,само плодове и зеленчуци.Но има и друго което ме тормози от няколко седмици.Ходих на гинеколог и ми откриха гъбички,породени от бременността и лошото е,че сърби ужасно,поне по 4-5 часа на ден.Утре свършвам свещичките за бременни които ми бяха изписали,но симптомите не отшумяват.Другата седмица пак съм на преглед заради това.Моля ви споделете имали ли сте подобни преживявания и какво ви е помогнало да се изчистите.

Напишете коментар

Име

електронен адрес

Коментар


За да сме сигурни, че това съобщение не е автогенерирано, моля повторете буквите, които виждате изписани.

Нечетливо? Натиснете тук за да смените.