Потребители онлайн: 390 гости

Форум

» Общи теми » Технологиите, без които не можем в ежедневието си

Технологиите, без които не можем в ежедневието си

Написано преди 61 дни ОтговориИнформирай модератор

Технологиите, без които не можем в ежедневието си

Смартфонът

Едва ли някой е помислил, че можем да се разминем без споменаването на мобилните ни устройства. Съмняваме се сред познатите ви да има някой, който да не притежава многофункционален смартфон и да не прекарва значителна част от деня си на него. Многото възможности и екстри позволяват да извършваме изключително много дейности с телефона си, затова и мнозина от нас го използват в много аспекти от живота си. Телефоните ни са оборудвани с такива функции, че буквално можем да го използваме в професионалното си развитие или учебната си дейност.

Социалните мрежи

Макар и пряко обвързани със смартфоните, все пак отделяме специално внимание на социалните мрежи, тъй като те биха могли да се достъпят и от други мобилни устройства. Почти всеки може да се похвали с профил в една или повече социални медии – непрекъснатата интеракция с виртуалните ни приятели прави неизползването на социалните мрежи немислимо. Повлияни от обществените течения, всички ние изграждаме свой собствен свят в някоя онлайн платформа и именно чрез него представяме себе си пред интернет общността. Честотата на използването на социалните мрежи се обвързва и със синдрома на страха от пропускане – колкото повече пренасяме значителна част от ежедневието си там, толкова повече отделянето от социалните мрежи създава у нас чувство на дискомфорт. Непрестанното желание да проверяваме дали нещо ново не се е случило в наше отсъствие е най-прякото свидетелство за наличието на този синдром.

Няма изгледи скоро технологиите да отстъпят и да се превърнат в по-малка част от живота ни. С времето ние се подчиняваме все повече на тяхната употреба, ставайки консуматорско общество в още по-засилена степен.

Тази група е с ограничен достъп и до нея имат достъп само членове här.Трябва да влезете в системата, за да отговаряте