Потребители онлайн: 224 гости

Форум

» Общи теми » Четенето през свободното време е храна за мозъка

Четенето през свободното време е храна за мозъка

Написано преди 53 дни ОтговориИнформирай модератор

Четенето през свободното време е храна за мозъка

Романи, есета, новели, периодика, научни трудове – възможностите на избор при четивата са толкова разнообразни, че ще се намери по нещо дори и за онези, които не са страстни почитатели на литературата. Ползите от четенето са неизброими – освен, че художествените текстове съумяват да ви потопят в един фантастичен свят и да развият въображението ви, то научните текстове пък разширяват културата и познанията ви.

Ако сте любители на книжните носители, винаги можете да отскочите до близките книжарница или библиотека, за да се сдобиете с ново четиво за почивните дни. Така ще раздвижите и тялото си и ще го освободите от напрежението на дългите часове стоене в офиса. За технологичноориентираните от вас прекрасна алтернатива са електронните четци, които спестяват носенето на тежки книги в чантата.

Йога – упражнения и медитация за уикенда

yoga meditation

Знаете, че йогата е съчетание от упражнения за разтягане и пластичност и медитативни техники.

Ако се чувствате напрегнати, трудно се концентрирате, измъчват ви болежки и често се схващате – то тогава йогата е правилното решение за вас. През свободното си време може да я практикувате вкъщи – необходими са ви само постелка, релаксираща музика и уединение. Идеята на този спорт се състои именно в това – чрез физически упражнения да балансирате собствената си енергия и да я канализирате в правилната посока.

Съществуват и множество йога-центрове, в които бихте могли да практикувате това занимание, а и това ще ви даде възможност да създадете контакти с други хора, които споделят вашите нужди и интереси.

 

още по темата топновини

Тази група е с ограничен достъп и до нея имат достъп само членове här.Трябва да влезете в системата, за да отговаряте