Потребители онлайн: 154 гости
Търси сред всички въпроси
2791 прегледа
седмица 18

kolko chesto useshtahte bebeto prez 18 sedmica

zdravei te mili mami bremenna sam za prav pat veche sam v 18 sedmica sled dva dena sam na pregled i  shte popitam da li e normalno bebeto da go useshtam po edin ili dva pati na den ...

vie kolko chesto useshtahte vashte bebenca prez tezi sedmici molia spodele vashite znania ....

9 години Бременност Информирай модератор Абонирайте се Препоръчайте

3 Отговори

Здравей!

Аз също живея в Чехия и чакам дете. Къде си установена?

Осигуряваш ли се в Чехия или само в България? В Чехия ли ще раждаш?

Това е от значение, за да знаеш коя социална и здравна система ще използваш. Къде следиш бременността си? Предполагам, в Чехия? Предполагам, на частно?

Ако искаш да получаваш майчински  в Чехия от България, има хамалогия с документите - превод на чешки акт за раждане, след това издаване на българско удостоверение за раждане в България, след това - подаване на документи в социална служба в Стара Загора (по документи и аз се водя, че живея там :-)) и чакаш да започнат да ти изплащат пари. Еднократна парична помощ без оглед на доходите също ще получиш от Бг.

Ако работиш в Чехия и си била осигурявана от работодател в последните 12 месеца, или ти сама си си плащала социални и здравни осигуровки за това време,  които да покриват и болничен престой, имаш пълното право да се ползваш от чешката социална система за подпомагане на майката - както платен отпуск за майчинство, така и платен отпуск за родителя за отглеждане на дете до 4г.  Ако ти не работиш, но живееш със съпруга си заедно в Чехия, то доходът ви ще се разглежда дали покрива социалния и жизнен минимум и пак можеш да кандидатстваш за помощи - социална помощ за раждане, както и месечни надбавки за дете.

Можем много да си говорим по темата, но тъй като въпросът ти е много общ, не знам как по-детайлно да ти отговоря. Може би е добра идея да ми дадеш имейл на лични съобщения, на който да си кореспондираме.

Успех!

blagodaria ti mnogo che spodeli tvoite prijiviavania prez tezi sedmici malko sam se uspukoila

До към 20-23 седмица почти не го усещах. Много рядко, за няколко секунди не повече от три пъти на ден. Аз също се бях притеснила много. Оказа се, че е напълно нормално. Не се притеснявай, колкото повече растете, толкова по често ще го усещаш.
Стискам ви палци и леко бременеене.

Подобни въпроси

Отговорете на този въпрос

Трябва да сте регистрирани, за да добавите нов прелед. Ако все още нямате регистрация, можете да си направите нов тук.